Een eigen advertentie website beginnen

Aan affiliate marketing is best leuk te verdienen. Affiliate marketing houdt in dat u een vergoeding ontvangt wanneer men besluit een product van een adverteerder aan te schaffen, waarbij uw website het verkoopkanaal was. En bent u over bepaalde producten toch al positief? Dan is het mooi wanneer u daar ook nog aan kunt verdienen. Heeft u een eigen website, dan is het mogelijk om u daarmee aan te melden bij een affiliatenetwerk zoals Daisycon. Deze website kan diverse vormen hebben.

Er zullen website zijn ingericht als affiliate webshop. De affiliate webshop heeft de uitstraling van een echte webshop. Het verschil is dus dat u niet zelf de producten verstuurd. U heeft dus geen voorraadbeheer. Ook kunt u her en der affiliate websites in de vorm van een marktplaats aantreffen. Dit is een peuleschil wanneer u daarvoor een marktplaats script gebruikt. Hier volgt een link naar een artikel met meer informatie over zo een script: Eenvoudig je marktplaats beginnen. U hoeft alleen de advertenties te plaatsen voor de producten.

Houd er wel rekening mee dat het script een database zal gebruiken. Met beheerrechten logt u op dezelfde omgeving in als voor het beheer van de advertebtues. Het aantal afbeeldingen dat men bij een advertentie kan plaatsen kunt u gemakkelijk zelf instellen. Diverse betaalgateways worden ondersteund. U kunt zo kiezen voor de payment gateway die uw voorkeur geniet. De prijs voor het plaatsen van een advertentie kunt u bijvoorbeeld met uw beheeraccount instellen.

Houd er wel rekening mee dat het script een database zal gebruiken. U kunt inloggen met beheerrechten op de beheeromgeving. Tijdens de installatie maakt u een beheerdersaccount aan. Het script is aan diverse payment services providers te koppelen. Online vindt u handleidingen voor het instellen van betalingen. Zo kunt u daar de tarieven voor advertentieplaatsing eenvoudig invoeren.