Een eigen marktplaats maken

Het is niet zo lastig om een advertentie website te beginnen als u de te nemen stappen kent. Het is handig om een script te kopen dat speciaal bedoeld is voor het maken van een advertentie website. Verder dient u een hosting pakket af te sluiten en een eigen domein te registreren. Verder is het ook nodig dat een database kan worden aangemaakt bij de hosting.

U kunt via het artikel marktplaats script meer lezen over een goed advertentie script. Voor het ontwikkelen is de scripttaal PHP gebruikt. U dient er rekening mee te houden dat er een database aangemaakt dient te worden op uw hosting. Zelfs wanneer u helemaal geen kennis van websites bouwen heeft, kunt u waarschijnlijk wel overweg met het marktplaats script. U heeft gedurende de installatie de mogelijkheid een beheerdersaccount aan te maken.

Via dit beheeraccount kan iedere instellingen van uw website worden aangepast. Het aantal foto’s dat maximaal bij een advertentie mag worden geplaatst, kunt u zo wijzigen. Heeft u weinig schijfruimte, dan kunt u het aantal foto’s beperken.

Via een speciaal daarvoor bedoeld formulier kan op een advertentie worden gereageerd. Bij iedere advertentie is dit formulier gemakkelijk tevoorschijn te halen. Wanneer hier spam wordt ingevuld, zal het script dit zoveel mogelijk blokkeren. Het is ook mogelijk voor bezoekers om verdachte advertenties te melden.

Het script bevat verder de mogelijkheid om op advertenties te bieden. Of bieden is toegestaan kan de adverteerder zelf per advertentie instellen. De adverteerder zal een e-mail ontvangen wanneer er een bod binnenkomt. De hoogste biedingen worden bij advertenties weergegeven. Vervolgens kan de adverteerder een bericht sturen naar de persoon met het hoogste bod. Als iemand een bod wil intrekken, dan kan dat ook gemakkelijk. Een bod kan worden verwijderd door zowel de adverteerder als de persoon die het bod heeft uitgebracht.