Een website laten samenstellen

De drie benodigdheden voor een eigen site zijn webruimte, webhosting en een CMS. Allereerst is het belangrijk dat u een webhosting pakket afsluiten. Webhosting wordt in verschillende prijscategorieën aangeboden. De hosting wordt in verschillende prijsklassen aangeboden. De meeste providers bieden de mogelijkheid om zonder dat de site plat hoeft, het pakket te kunnen uitbreiden. Bij een website is het ook fijn om een eigen domeinnaam te hebben. Een eigen domein is al helemaal belangrijk als het om een website voor uw bedrijf gaat. Voor een domein zult u in de regel maximaal een tientje per jaar moeten betalen.

Wilt u een website in elkaar zetten? Er zijn verschillende mogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken. Het is mogelijk om de nieuwe website op een bestaand platform zoals Wordpress.com te maken. Verder kunt u eigen webhosting gebruiken voor het maken van een website. Een tool waarmee dat kan heeft een content management systeem. Voor meer informatie over content management systemen kunt u Je eigen website laten maken met CMS pakket raadplegen.

Een CMS pakket kan gemakkelijk op uw webhosting worden geplaatst. Het installatie script zal tijdens uw 1e bezoek aan de website worden gestart. Verschillende relevante website instellingen kunnen daarbij worden ingevoerd. U hoeft niets van de techniek te weten voor de installatie van het CMS pakket. Op de site van de aanbieder kunt u het stappenplan van de installatie vinden. Het CMS systeem kan ook door de aanbieder op uw webhosting pakket worden geïnstalleerd als u dat wenst. Omdat u het systeem aan de auto updates kunt hangen, blijft u een veilige website houden. Ook in de toekomst.

Het CMS pakket wordt met een aantal layouts geleverd. Het is dus niet nodig om zelf een template in elkaar te zetten. De belangrijkste onderdelen zijn per onderdeel van uw website eenvoudig in te voeren. Het content management systeem zorgt ervoor dat deze gegevens op de juiste manier aan de zoekmachines worden doorgegeven. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachines deze zoektermen aan uw website zullen koppelen.