Eenvoudige website laten maken

Wilt u uw website simpel beheren, dan kunt u hiervoor een CMS programma gebruiken. U hoeft zich niet te bekommeren over de technische kant van een website maken. De meeste technische zaken neemt het CMS pakket voor u uit handen. U hoeft alleen de tekst in te voeren. U kunt een keuze maken uit thema’s die met het CMS systeem worden meegeleverd.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een CMS systeem. Gebruikt u een CMS pakket, dan is het aantal mogelijkheden groter. CMS is de afkorting van content management systeem. Dat klinkt ingewikkeld maar betekent gewoon inhoudbeheersysteem. Op afkorting cms kunt u over dergelijke systemen meer lezen. Uitbreidingen zijn gemakkelijk toe te voegen aan het CMS systeem. Dit geeft u een stuk meer vrijheid ten opzichte van de website builders. Tevens heeft u een domeinnaam en webruimte nodig. Beiden zijn niet duur. Een domeinnaam zal hoogstens een tientje per jaar kosten. De kosten voor webruimte zullen enkele tientjes per jaar zijn. En het komt regelmatig voor dat u voor het eerste jaar enorm nauwelijks hoeft te betalen.

Houd wel in de gaten of het CMS systeem een database gebruikt. Het is dus belangrijk dat u ook een database kunt aanmaken en gebruiken bij uw webhosting. Een database wordt gebruik om de inhoud van uw website in op te slaan. En weer op te halen indien een bezoeker uw website bezoekt.

U voert enorm simpel wijzigingen door. Dat doet u met behulp van het beheerpaneel van het CMS systeem. U bereikt dit beheergedeelte door met uw beheeraccount in te loggen. Dit beheer account wordt toegevoegd gedurende de installatie van het CMS systeem. Gedurende de installatie heeft u de mogelijkheid een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. In het beheerpaneel kunt u extra gebruikers aanmaken. U kunt dan samen aan de website werken.