Mijn eigen CMS website maken

Bij het maken van een eigen website komen verschillende dingen kijken. U zult een eigen domein nodig hebben. Het is verstandig om de domeinnaam niet te lang te maken. Probeer daarbij te kiezen voor een domeinnaam die enigszins beschrijvend is voor de website. Wat u verder nodig zult hebben, is een webhosting pakket. Het aanbod is zeer groot. Het is verstandig een pakket aan te schaffen waar u de beschikking over een database krijgt. Want een derde ding wat handig is om te hebben voor uw eigen website, is een CMS systeem. Een CMS systeem zal gegevens vaak opslaan in een database.

De scripttaal PHP wordt vaak gebruikt voor het bouwen van een CMS pakket. Het zal op de meeste webhosting geen probleem zijn om PHP scripts te draaien. Dit betekent ook dat u best veel keuze heeft qua webhosting. De pagina cms systeem bevat meer tips en informatie rondom het bouwen van een eigen website. CMS systemen zijn vaak zo opgezet dat u met weinig kennis ermee aan de slag kunt.

Webhosting is tegenwoordig niet heel duur meer. De kans is groot dat u vooral in het begin vooruit kunt met een relatief goedkoop pakket. U betaalt vaak per 12 maanden. Het webhosting pakket upgraden kan op een later tijdstip vaak ook. Wanneer het echt noodzakelijk wordt om uit te breiden, kunt u het pakket alsnog upgraden naar een krachtiger pakket. De gekozen extensie van een domeinnaam en de partij waar u het domein registreert zijn van invloed op de prijs van het domein. Een domeinregistratie is meestal voor een jaar. Daarna betaalt u weer.

Weten welke CMS pakketten u kunt gebruiken is nuttig om een goede keuze te kunnen maken. Zo is een marktplaats script kopen alleen nuttig wanneer u er een eigen marktplaats mee gaat beginnen. De uitbreidingen voor een gratis CMS pakket kosten meestal wel geld. Om die reden zou u ook eens het aanbod aan commerciële systemen moeten bekijken.