Professionele website laten bouwen met CMS

Gebruikt u een CMS systeem om uw website te maken, dan is het niet moeilijk om te doen. Iedereen die een computer kan besturen, kan ook een website aanpassen. Meestal gaat dat met behulp van een beheergedeelte van het CMS systeem. Een verandering zal meteen zichtbaar zijn. Met een CMS pakket hoeft u niets over HTML en CSS te weten. Een wijziging in de kleuren kunt u zo doen zonder kleurcodes te hoeven weten. Dat is een groot voordeel als u niets weet over HTML of CSS. Daarbij worden opmaak en content zodanig gescheiden dat u niet per ongeluk aanpassingen in de opmaak kunt doen.

Een CMS is het andere alternatief. Het gebruik van een CMS systeem geeft u een stuk meer mogelijkheden. De afkorting CMS staat voor content management systeem. Dat klinkt ingewikkeld maar betekent gewoon inhoudbeheersysteem. Voor meer informatie hierover kunt u Professionele website laten maken met CMS systeem raadplegen. Het toevoegen van extra functies is bij een CMS systeem mogelijk. Een groot voordeel ten opzichte van een website builder. Ook noodzakelijk zijn een eigen domein en webhosting. Voor een domein en webhosting betaalt u vandaag de dag niet veel meer. Een domein heeft u alvast voor minder dan 10 euro per jaar. Webruimte kost doorgaans enkele tientjes per jaar. Veel providers bieden korting voor het 1e jaar aan.

Veel CMS systemen zullen de content opslaan in een database. Een database kunnen aanmaken bij uw webhosting pakket is dus wel noodzakelijk. Een database wordt gebruik om de inhoud van uw website in op te slaan. De gegevens worden uit de database opgehaald op het moment dat iemand uw website bezoekt.

De website aanpassen is een fluitje van een cent. Dit kunt u met behulp van het beheergedeelte van het CMS systeem doen. U kunt hier komen door in te loggen met uw beheerdersaccount. Uw administrator account wordt tijdens het installeren van de software gecreëerd. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u zelf instellen gedurende de installatie. Het aanmaken van extra beheerders is tevens mogelijk. Bijvoorbeeld voor een collega die ook aan de website werkt.