Professionele website laten maken met CMS

Wilt u een website in elkaar zetten? Voor het maken van een website zijn diverse opties. U kunt de website met behulp van een website builder in elkaar zetten. Verder kunt u eigen webhosting gebruiken voor het maken van een website. In dat geval zult u van een content management systeem gebruik maken.

Verder is het belangrijk dat u een goed CMS pakket kiest voor het beheer. Over zo een systeem is meer te lezen in het artikel Website laten bouwen met CMS pakket. Online diensten en producten kunt u eenvoudig verkopen met behulp van het CMS systeem. Het pakket biedt zowel voor Mollie als DigiWallet ondersteuning. Producten die downloadbaar zijn, worden na de betaling direct naar de klant verstuurd per e-mail. Als u serieus bent met uw website plannen dan ontkomt u er niet aan om serieus te kijken naar de verschillende content management systemen die er op de markt zijn.

U kunt de bestanden vrij eenvoudig op de server zetten. Bij uw eerste bezoek wordt de installatie gestart. Daarbij kunt u verschillende belangrijke instellingen doorgeven. Voor de installatie van het CMS pakket is nauwelijks technische kennis nodig. De stappen voor de installatie worden op de site van de ontwikkelaar beschreven. Het CMS systeem kan ook door de aanbieder op uw webhosting pakket worden geïnstalleerd als u dat wenst. Als u het zo instelt dat u automatische updates ontvangt, blijft uw website ook up to date.

U kunt meestal een thema kiezen dat is meegeleverd met het CMS pakket. Dit betekent dat u geen webdesigner nodig heeft voor het maken van een thema. Van de losse pagina’s op uw website is het mogelijk de belangrijkste zoekwoorden in te stellen. Het voordeel daarvan is dat deze bij een bezoek door de zoekrobot meteen correct worden doorgegeven. De website wordt vervolgens aan de zoekwoorden gekoppeld die u heeft opgegeven.