Simpele website laten maken met CMS

Gebruikt u een CMS systeem om uw website te maken, dan is het niet lastig om te doen. Met wat basiskennis over computergebruik weet u voldoende. Meestal gaat dat met behulp van een beheergedeelte van het CMS systeem. De website zal na een verandering direct in de nieuwe stijl worden getoond. Kennis van de opmaaktalen HTML en CSS is van uw kant niet noodzakelijk. Het is niet nodig om iets over kleurcodes te weten om een kleur te veranderen. Dit is een pluspunt voor mensen die niet weten hoe HTML en CSS werken. Het systeem vertaalt uw aanpassing naar technische taal voor de browser.

Het is verder mogelijk om derden toegang tot relevante gedeelten van het beheeromgeving te geven. Daarmee is er dus een ander belangrijk pluspunt dat CMS systemen bieden. U kunt bijvoorbeeld een webdesigner toegang geven tot de templates. Op CMS website kunt u meer over dergelijke multi user systemen lezen. De noodzaak om iemand uw wachtwoord te geven valt zo weg. De FTP gegevens uitwisselen met iemand anders zal bovendien amper hoeven. Dit hoeft uitsluitend bij een update van het basissysteem. Het uploaden van foto's gaat uiterst makkelijk middels uw browser.

De belangrijkste zoekwoorden zijn per pagina instelbaar. Zo krijgt uw website gunstige posities in de zoekmachines. Dit is te doen met het CMS systeem dat u met behulp van het artikel achter de link vindt.

Een eigen HTML ontwerp inladen is overigens geen enkel probleem. U kunt dit door een webdesigner laten opbouwen.

Vervolgens kan het ontwerp in het CMS systeem ingelezen worden. Zo geeft u toch weer een uniek tintje aan uw website. Maar het CMS systeem zal doorgaans al genoeg moderne layouts bevatten waaruit u kunt kiezen.