Uw eigen webwinkel starten

Fysieke winkelpanden ziet men steeds vaker vervangen worden door online webshop. De kosten van de huur van een pand zullen zo wegvallen. Bij elke bestelling ontvangt u een e-mailbericht met uitgebreide informatie rondom de bestelling. Aan de hand van het besteloverzicht in de e-mail kunt u de bestelde spullen opsturen.

Wat u nodig zult hebben is een in PHP ontwikkeld script voor het runnen van een eigen webwinkel. De pagina Een webshop starten voorziet u van meer informatie over een PHP script voor uw eigen webwinkel. De voorraad is eenvoudig te beheren met de beheerschermen. Het script is te installeren op uw webhosting pakket. De website richt u vrij makkelijk in via de beheerschermen. Via de beheeromgeving kunt u ook de plaatjes van producten uploaden.

Het aantal producten in de voorraad kunt u via de beheeromgeving invullen. Tevens is er de mogelijkheid om per product een aantal afbeeldingen te plaatsen. Is een bepaald product niet op voorraad, dan zal de bezoeker een melding aan de voorkant van de website zien. Ook kunnen de kleuren van uw website met behulp van de beheeromgeving aangepast worden. Binnen uw website kunt u heel makkelijk banners uploaden die u vervolgens op verschillende plekken kunt weergeven. De voor de zoekmachines relevante informatie kan heel makkelijk via de beheeromgeving worden ingevoerd. Verder kan het PHP script draaien op uw eigen hostingpakket. Via een FTP client zet u de bestanden op het hostingpakket. Een los installatiescript zal dan worden geactiveerd. De benodigde zaken voor het functioneren van uw webwinkel script kunnen zo worden ingesteld.