Uw website laten samenstellen

Is het bouwen van een nieuwe website onderdeel van uw planning? U zult daarvoor een aantal benodigdheden hebben. Het is in eerste instantie goed om een eigen domein aan te vragen. Aan te raden is om daarbij een naam te kiezen die met uw bedrijf te maken heeft. Er dient tevens een webhosting pakket aangeschaft te worden. Op de webruimte zullen de bestanden van uw website geplaatst worden.

Voor de installatie kunnen er verschillende wegen bewandeld worden. Het kan zijn dat de databasegegevens in een bepaald configuratiebestand geplaatst dienen te worden. Het komt ook voor dat u handmatig SQL statements dient te maken om de databasetabellen aan te maken. Het komt ook voor dat een installatiescript dit allemaal voor u doet. Dit script wordt dan tijdens uw eerste bezoek aan uw nieuwe website gestart. Als dat het geval is, zal het installatie script een hoop van de eerder genoemde handelingen voor u uitvoeren.

Op de pagina afkorting CMS kunt u meer informatie over een content management systeem vinden. Als u de links volgt komt u uiteindelijk terecht op de website van de aanbieder. De CMS software bevat een beheeromgeving waarmee u de website eenvoudig beheert. De instellingen van uw website zijn via het beheerpaneel aan te passen.

Een zeer belangrijk component is de beheeromgeving. De beheeromgeving kan via een speciale link bereikt worden. U vindt via die link een inlogformulier. Na het inloggen is het mogelijk om de instellingen van uw site aan te passen. U kunt ook andere beheerders aan het systeem toevoegen. U kunt dan met meerdere mensen werken aan de nieuwe website.

Wilt u een banner plaatsen? Dat is gemakkelijk te doen. Via de beheeromgeving is dat vrij gemakkelijk te doen. U maak een bannergroep aan en kunt daar diverse banners aan koppelen. Banners zullen vervolgens automatisch afgewisseld worden.