Wil je een eigen advertentie site runnen?

Men kan uitgebreide mogelijkheden in het script hebben ingebouwd. Daarbij kunt u doorgaans ook verdienen aan de zogeheten topadvertentie. Men kan dan voor een vast bedrag een bepaald aantal dagen bovenaan staan met de advertentie. Uit welke opties een adverteerder kan kiezen, is door u volledig te bepalen.

U kunt via het artikel Een responsive advertentiewebsite maken meer lezen over een goed advertentie script. Men heeft de programmeertaal PHP voor het bouwen van het script gebruikt. Houd er rekening mee dat het script een database zal gebruiken. Ook wanneer u niets van de techniek weet, kunt u waarschijnlijk goed werken met het advertentie script. Met dit beheerdersaccount kunt u op latere tijdstippen toegang krijgen tot het beheerpaneel.

Omdat dit account beheerrechten heeft, kunt u alles rondom uw website aanpassen via het
beheerpaneel. Zo kunt u het aantal foto’s dat bij een advertentie is toegestaan aanpassen. Heeft u veel schijfruimte op de webhosting, dan kan deze instelling op een hogere waarde worden gezet dan wanneer dat niet het geval is.

U kunt het marktplaats PHP script aan verschillende betaal gateways koppelen. Adverteerders kunnen betalen via bijvoorbeeld Mollie en Digiwallet. Met welke partij u het liefst zaken doet, kunt u zo eenvoudig zelf beslissen. Zowel Nederlandse als Belgische adverteerders hebben zo mogelijkheden om te betalen op uw marktplaats website.

Verder kan er geboden worden op advertenties. Of er geboden mag worden, mag een adverteerder zelf kiezen. De adverteerder zal een e-mail ontvangen wanneer er een bod binnenkomt. Bij elke advertentie is te zien wat op dat moment het hoogste bod is. De adverteerder kan de persoon die het hoogste bod heeft uitgebracht, gemakkelijk een bericht sturen. Men heeft de mogelijkheid om een bod weer in te trekken. Zowel degene die het bod heeft uitgebracht als de adverteerder kunnen het bod verwijderen.